fbpx

Drodzy goście,

informujemy że dnia 14.02 mamy zajęte już wszystkie miejsca w restauracji.

Zapraszamy na romantyczny obiad lub kolację od piątku do niedzieli oraz na wieczór z muzyką na żywo, który odbędzie się w sobotę 12.02 od godziny 19:00.

 

Walentynki to idealna okazja na spędzenie miłego wieczoru z ukochaną osobą. W ten wyjątkowy dzień pary często szukają miejsca na romantyczny obiad lub kolację. 

 

W Gardens by Fort świętujemy walentynki przez 4 dni, a 14 lutego specjalnie dla zakochanych otwieramy restaurację, którą w poniedziałki zwyczajowo mamy zamkniętą.

 

baner walentynki

Walentynkowe menu degustacyjne

 

Od piątku 11 lutego do poniedziałku 14 lutego, oprócz dostępnych pozycji z głównej karty przygotowaliśmy menu degustacyjne! Walentynkowy set składa się z 5 pozycji – przystawki, zupy, dwóch dań głównych oraz deseru. Cała koncepcja zbudowana jest na zasadach Fine Diningu, gdzie każde danie odpowiednio się ze sobą komponuje i tworzy swoistą całość. Gwarantujemy, że z romantycznej kolacji wyjdziecie szczęśliwi! 

„Nasze menu walentynkowe opiera się na klasycznych potrawach z różnych stron świata jak na przykład Bisque czy też tuńczyk w stylu tataki. Natomiast to co je wyróżnia to sposób doprawienia czyli zioła i przyprawy azjatyckie. W serwowanych daniach nie zabraknie też takich afrodyzjaków jak gałka muszkatołowa w dauphine, chilli oraz ananas, lubczyk w połączeniu z już wyżej wymienionym Bisque czy też imbir.” – zdradza nasz szef kuchni Kamil Rabczyński

Czas na walentynkowy wine pairing

Na gości czeka również menu degustacyjne z opcją wine pairingu. Nasza obsługa zadbała o odpowiednio dobrane wina do każdej pozycji z karty walentynkowej, tak aby zostały pobudzone wszystkie kubki smakowe, a wieczór został urozmaicony o nowe doznania.

Menu degustacyjne dostępne przy wcześniejszej rezerwacji
i obowiązuje zadatek w wysokości 100 zł brutto od osoby.

Menu degustacyjne 249 PLN / osoba
Menu degustacyjne z wine pairingiem 349 PLN / osoba

Menu degustacyjne

Przystawka

Tuńczyk / avocado / tapioka
Tuńczyk tataki, quacamole, tapioka, freeze, chutney z cebuli

Zupa

Mule / szparagi / lubczyk 
Bisque z owoców morza, krewetki, zielone szparagi, oliwa lubczykowa, creme fraiche

Danie główne I

Lucjan / marchew / brokuł
Pieczony Lucjan, coulis z marchwi i imbiru, dziki brokuł, yuzu, ziemniak truflowy

Danie główne II

Wołowina / seler / bok choy
Polędwica wołowa, mus z selera, opiekany bok choy, mikro burak, dauphine ziemniaczane, sos Porto

Deser

Czekolada / bazylia / ananas
Pieczona czekolada, sorbet z tajskiej bazylii, espuma z ananasa i chilli, parfait cytrynowe

 

Walentynkowe live music już w sobotę 12 lutego

W sobotni wieczór, od godziny 19:00 romantyczny wieczór będzie umilać muzyka na żywo. Laura Godziejewska przy subtelnych dźwiękach gitary wprawi wszystkich w jazzowy nastrój.

Godziny otwarcia restauracji w czasie weekendu walentynkowego:

11.02: 12:00 – 23:00

12.02: 12:00 – 23:00

13.02: 12:00 – 20:00

14.02: 18:00 – 22:00