fbpx

Zapełnij swój świąteczny stół bez spędzania czasu w kuchni. Skorzystaj z naszej świątecznej oferty dań na wynos.

Specjalnie dla naszych Gości przygotowaliśmy wyjątkową ofertę wigilijną na wynos. Nasz szef kuchni przygotował dedykowane menu świąteczne, w którym znajdują się tradycyjne pozycje, jak barszcz czerwony, pierogi z kapustą i grzybami wśród dań głównych, ale również nieco mniej oczywiste jak pieczony sandacz z sosem rakowym czy polędwiczka wieprzowa z kasztanami, szynka dojrzewającą i sosem grzybowym. Wśród przystawek znajdziemy między innymi rybę po grecku, tradycyjną sałatkę jarzynową czy śledzia ze śmietana i jabłkiem. Dodatkowo proponujemy również świąteczne desery takie jak makowiec, szarlotka z kruszonką i sernik z białą czekoladą.

Oferta świąteczna to nie tylko tradycyjne potrawy, ale i również takie, które bezpośrednio nawiązują do kuchni jaką serwujemy na co dzień. Innymi słowy każdy znajdzie coś dla siebie.

Pełne menu znajduje się w dalszej części artykułu.

 

Jak wyglądają zamówienia?

Zamówienia na dowolne pozycje z oferty można składać drogą mailową (kontakt@gardensbyfort.pl) do 19.12.2021 do godziny 20:00.

Odbiór osobisty odbędzie się w lokalu dnia 23.12.21 od godziny 12:00 do 22:00.
Nie organizujemy dowozów do domów.

Realizacja odbędzie się tylko i wyłącznie po zaksięgowaniu przelewu w wysokości wartości danego zamówienia.

0 komentarzy

oferta świąteczna na wynos

Oferta Świąteczna na wynos

Menu tradycyjne

Przystawki

Tradycyjna sałatka jarzynowa (100g porcja) 4,-
Sałatka śledziowa z ogórkiem kiszonym i ziemniakami (100g porcja) 6,-
Pasztet kaczy z suszonymi podgrzybkami (100g porcja) 8,-
Ryba po grecku (150g porcja) 16,-
Śledź ze śmietaną i jabłkiem (150g porcja) 17,-
Tatar z pstrąga, ogórek, pumpernikiel, koperek (150g porcja) 18,-
Wolno pieczony schab wieprzowy z musem chrzanowym (150g porcja) 18,-

 

Dania główne

Barszcz czerwony z uszkami (300ml porcja) 12,-
Pierogi z kapustą i grzybami (6 sztuk na porcję) 21,-
Konfitowane udo kaczki z jabłkami i sosem wiśniowym (250g porcja) 32,-
Pieczony sandacz z sosem rakowym (200g porcja) 33,-
Polędwiczka wieprzowa z kasztanami, szynką dojrzewającą i sosem grzybowym (200g porcja) 35,-
Grillowany łosoś z konfiturą z pomarańczy (200g porcja) 39,-

 

Dodatki do dań głównych

Opiekane ziemniaki (120g porcja) 3,-
Prażona gryka z majerankiem (120g porcja) 3,-
Duszona w winie czerwona kapusta z rodzynkami (120g porcja) 4,-
Pieczone warzywa z tymiankiem i masłem (120g porcja) 5,-

Ciasta

Makowiec (100g porcja) 4,-
Szarlotka z kruszonką (100g porcja) 6,-
Sernik z białą czekoladą (100g porcja) 8,-

 

Menu Gardens style

Przystawki

Sałatka z kaczką, czerwona cebula, kiełki mung, domowe sweet chilli (100g porcja) 18,-
Tatar z łososia, kolendra, marynowany ogórek (100g porcja) 22,-
Opiekany tuńczyk, wakame, groszek cukrowy, marakuja (100g porcja) 38,-

 

Dania główne

Bulion grzybowy, pierożki won ton z kaczką (300ml porcja) 19,-
Policzki wołowe w sosie czerwone curry (200g porcja) 39,-
Pieczony jesiotr w teriyaki i tajskiej bazylii (200g porcja) 42,-

 

Dodatki do dań głównych

Ryż jaśminowy z trawą cytrynową i imbirem (120g porcja) 4,-
Ziołowe sorgo (120g porcja) 5,-
Zielone warzywa z woka (bok choy, groszek cukrowy, czerwona cebula, szparagi) (120g porcja) 7,-

Ciasta

Mus kokosowy z pistacjami (100g porcja) 12,-
Brownie czekoladowe z wiśniami (100g porcja) 14,-

Zamówienia

 

mail: kontakt@gardensbyfort.pl
tel: 22 881 69 89

Zamówienie zostanie potwierdzone
i zrealizowane po zaksięgowaniu przelewu
o całkowitej wartości dokonanego zamówienia.