fbpx

Menu

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej

58,-

majonez z pieczonego czosnku / cebula / ogórek piklowany / parmezan / pieczywo naszego wypieku

Gravlax z troci

54,-

wędzona śmietana / piklowany koper włoski

Seler w panko

39,-

cappuccino selerowe / pieczarki duxelle / parmezan / szczypiorek

Arancini

39,-

wędzony ser / oliwa extra virgin / sos z pomidorów pelati i pieczonej papryki

Ośmiornica

119,-

ziemniak francuski / edamame / kapar / pomidor suszony / czosnek / wino białe / masło

KALAFIOR

39,-

jogurt z harissą / mix libańskich przypraw / orzechowe dukkah / grant / kolendra

Zupy

Krem z palonej pietruszki

30,-

karmelizowana gruszka / oliwa ziołowa / chips z pasternaku

Żurek na domowym zakwasie

33,-

boczek / biała kiełbasa / jajko przepiórcze

Sałaty

Bowl z grillowanymi krewetkami

59,-

ciecierzyca / awokado / mango / granat / edamame / marynowana rzodkiew /
kolendra / chimichurri

Sałata cezar

65,-

pierś z kurczak lub krewetki / sałata rzymska baby / parmezan / sos cezar / boczek / grzanki / szczypiorek

Dania z grilla

Polędwica wołowa* 200g

129,-

* jeden sos do steka w cenie

Antrykot marmurkowy* 300g

139,-

* jeden sos do steka w cenie

Glazurowane żeberka Cajun 400g

56,-

Dorada (w całości) 300 – 400g

79,-

Burger klasyczny (z frytkami)

56,-

bułka własnego wypieku / wołowina / cheddar / sos majonezowy / pomidor / sałata / cebula

Sosy

Berneński 10,-
Demi glace 10,-
Chimichurri 10,-
Masło ziołowe 10,-
Majonez truflowy 10,-

Dodatki

Grillowane warzywa 18,-
Sałata rzymska z sosem chili i czarnym bzem 20,-
Pont neuf z solą maldon 12,-
Puree z ziemniaków 12,-
Grillowane bataty 16,-
Frytki 18,-
Pieczywo własnego wypieku 16,-
chleb pszenny na zakwasie żytnim z masłem szałwiowym, czosnkowy i palonym

Dania główne

Policzki wołowe w sosie własnym

79,-

pieczona papryka / szpecle / sezonowe grzyby

Pierś z kaczki

76,-

klementynka z emulsją z pomarańczy / pieczona marchew / sos z owoców leśnych

Przegrzebki z boczniaka

59,-

puree z białych warzyw / konfitura z czerwonej cebuli / cukinia / gruszka / miód pitny

Tagliatelle nero

69,-

krewetka / mule / pomidor cherry / chilli / natka / wino / parmezan

Risotto

49,-

sezonowe grzyby / świeży szpinak / parmezan

Desery

Crème brûlée pomarańczowy

28,-

Tarta ze słonym karmelem

32,-

sól maldon / crème fraîche

Lava Cake

34,-

biała czekolada / gorzka czekolada / wiśnia / owoce sezonowe / domowe lody

Menu dziecięce

Rosołek z makaronem
i kurczakiem

14,-

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i mixem sałat     

26,-

Spaghetti w sosie pomidorowym

23,-