Menu
Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej
58,-
majonez z pieczonego czosnku / cebula / ogórek piklowany / parmezan / pieczywo naszego wypieku
Gravlax z troci
54,-
wędzona śmietana / piklowany koper włoski
Seler w panko
39,-
cappuccino selerowe / pieczarki duxelle / parmezan / szczypiorek
Arancini
39,-
wędzony ser / oliwa extra virgin / sos z pomidorów pelati i pieczonej papryki
Ośmiornica
119,-
ziemniak francuski / edamame / kapar / pomidor suszony / czosnek / wino białe / masło
KALAFIOR
39,-
jogurt z harissą / mix libańskich przypraw / orzechowe dukkah / grant / kolendra
Zupy
Krem z palonej pietruszki
30,-
karmelizowana gruszka / oliwa ziołowa / chips z pasternaku
Żurek na domowym zakwasie
33,-
boczek / biała kiełbasa / jajko przepiórcze
Sałaty
Bowl z grillowanymi krewetkami
59,-
ciecierzyca / awokado / mango / granat / edamame / marynowana rzodkiew /
kolendra / chimichurri
Sałata cezar
65,-
pierś z kurczak lub krewetki / sałata rzymska baby / parmezan / sos cezar / boczek / grzanki / szczypiorek
Dania z grilla
Polędwica wołowa* 200g
129,-
* jeden sos do steka w cenie
Antrykot marmurkowy* 300g
139,-
* jeden sos do steka w cenie
Glazurowane żeberka Cajun 400g
56,-
Dorada (w całości) 300 – 400g
79,-
Burger klasyczny (z frytkami)
56,-
bułka własnego wypieku / wołowina / cheddar / sos majonezowy / pomidor / sałata / cebula
Sosy
Berneński 10,-
Demi glace 10,-
Chimichurri 10,-
Masło ziołowe 10,-
Majonez truflowy 10,-
Dodatki
Grillowane warzywa 18,-
Sałata rzymska z sosem chili i czarnym bzem 20,-
Pont neuf z solą maldon 12,-
Puree z ziemniaków 12,-
Grillowane bataty 16,-
Frytki 18,-
Pieczywo własnego wypieku 16,-
chleb pszenny na zakwasie żytnim z masłem szałwiowym, czosnkowy i palonym
Dania główne
Policzki wołowe w sosie własnym
79,-
pieczona papryka / szpecle / sezonowe grzyby
Pierś z kaczki
76,-
klementynka z emulsją z pomarańczy / pieczona marchew / sos z owoców leśnych
Przegrzebki z boczniaka
59,-
puree z białych warzyw / konfitura z czerwonej cebuli / cukinia / gruszka / miód pitny
Tagliatelle nero
69,-
krewetka / mule / pomidor cherry / chilli / natka / wino / parmezan
Risotto
49,-
sezonowe grzyby / świeży szpinak / parmezan
Desery
Crème brûlée pomarańczowy
28,-
Tarta ze słonym karmelem
32,-
sól maldon / crème fraîche
Lava Cake
34,-
biała czekolada / gorzka czekolada / wiśnia / owoce sezonowe / domowe lody
Menu dziecięce
Rosołek z makaronem
i kurczakiem
14,-
Nuggetsy z kurczaka z frytkami i mixem sałat
26,-
Spaghetti w sosie pomidorowym
23,-