fbpx

Menu

Przystawki

Tatar wołowy

54,-

majonez z pieczonego czosnku / cebula / ogórek piklowany / parmezan / pieczywo naszego wypieku

Gravlax z troci

54,-

wędzona śmietana / piklowany koper włoski

Deska serów i wędlin (2-4 os.)

119,-

mix serów I wędlin / oliwki / karczoch marynowany / pomidor suszony / kapary / sezonowe owoce / orzech / miód / grissisni

Pieczywo naszego wypieku

17,-

Chleb pszenny na zakwasie żytnim z masłem szałwiowym, czosnkowy i palonym

Zupy

Krem z pora

35,-

por / boczniak / ziemia z oliwek / chips jarmużowy / białe warzywa

Żurek na domowym zakwasie

33,-

boczek / biała kiełbasa / jajko przepiórcze

Bulion grzybowy

29,-

pierożki gyoza z kaczką hoisin / shitake / dymka / chrupiący czosnek

Sałaty

Sałata z burratą

54,-

pomidorki cherry / rukola / brzoskwinia / piklowany ogórek zielony / bazylia / orzech włoski

Sałata z wołowiną

49,-

gorgonzola / mini cukinia / sałata rzymska / granat / mango / ogórek / sos musztardowy

Bowl z grillowanymi krewetkami

59,-

ciecierzyca / awokado / mango / granat / edamame / marynowana rzodkiew /
kolendra / chimichurri

Dania z grilla

Polędwica wołowa* 200g

129,-

* jeden sos do steka w cenie

Antrykot marmurkowaty* 300g

139,-

* jeden sos do steka w cenie

Glazurowane żeberka Cajun 400g

47,-

Sosy 50ml

Chipotle 8,-
Masło ziołowe 8,-
Majonez truflowy 8,-
Demi glace pieprzowy 8,-
Chimichurri 8,-

Dodatki

Frytki 14,-
Grillowane bataty 17,-
Mix sałat 18,-
Pieczone warzywa 14,-
Puree 17,-
Pieczony ziemniak
z rozmarynem i czosnkiem 17,-

Dania główne

Policzki wołowe

69,-

puree z białych warzyw / burak / dziki brokuł / malina / sos na bazie czerwonego wina i gorzkiej czekolady

Przegrzebki z boczniaka

59,-

puree z białych warzyw / cukinia / konfitura z czerwonej cebuli / gruszka / miód pitny

Pół kaczki ok.800g

79,-

pieczone jabłko / puree truflowe / żurawina

Makarony i risotto

Dyniowe gnocchi

49,-

emulsja z koziego sera / szałwia / prażone migdały / wino białe / parmezan

Tagliatelle nero

69,-

krewetka / mule / pomidor cherry / chilli / natka / wino / parmezan

Risotto

54,-

sezonowe grzyby / świeży szpinak / parmezan

Desery

Tarta cytrynowa

27,-

lemon curd / włoska beza

Sernik pistacjowy

29,-

płatki róż / pistacja / malinowe couille

Lava Cake

34,-

biała czekolada / gorzka czekolada /
wiśnia / owoce sezonowe

Szef kuchni poleca

OŚMIORNICA

89,-

ziemniak francuski / edamame / kapar / pomidor suszony / czosnek / wino białe / masło

UDON

44,-

papryka / seler naciowy / koper włosk / shimeji / imbir / czosnek / chilli / teriaki / kolendra

BURGER SURF & TURF

59,-

bułka brioche / wołowina / cheddar / krewetka / guacamole / pomidor / cebula marynowana / kolendra

*frytki stekowe w zestawie

Menu dziecięce

Rosołek z makaronem
i kurczakiem

14,-

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i mixem sałat     

21,-

Spaghetti w sosie pomidorowym

23,-

Risotto z parmezanem i masłem

21,-